Affugtning

Affugtning
Fugt kan skabe store problemer i din virksomhed, og derfor er et tørt produktionsmiljø også en forudsætning for at kunne producere. Hvis der ikke bliver affugtet betyder det i sidste ende også, at produktiviteten falder. Udfordringer med befugtede rum kommer ofte på baggrund af rengøring eller fra kondens som opstår, når varme processer i produktionen mødes med koldere overflader.

Anvendelser af affugter

Der er mange forskellige anvendelser når det kommer til affugtning.

Beskyttelse mod skimmel og skadedyr 
Affugtning forhindrer effektivt vækst af skimmel og modvirker skadedyrsproblemer, der kan opstå i fugtige miljøer. 

Forbedret produktionsmiljø 
Industrielle processer kræver ofte præcise luftfugtighedsniveauer for at opnå optimal produktionsydelse og kvalitet. 

Bevaring af materialer 
Affugtning bidrager til at forlænge levetiden og bevare kvaliteten af materialer og produkter, der kan blive påvirket af høj luftfugtighed. 

Energibesparelse 
Ved at opretholde det rette luftfugtighedsniveau kan du reducere energiforbruget, da affugtning hjælper med at opretholde en mere effektiv opvarmnings- og køleproces. 
Image
Image

Professionel viden om fugtstyring

Vi ved, hvor meget vand rengøring efterlader, og hvor meget kondens der kan opstå i kritiske produktionsmiljøer med store mængder varm luft. Vi har samlet viden om dette i årevis, og har derfor stort kendskab til disse problemstillinger. Derfor ved vi også, hvordan du undgår dette. Vi har systemer som udtørringsventilatoren, som affugter og tørre produktionslokaler på under 2 timer, og på den måde øger produktionstiden i din virksomhed.

Der er som regel to løsninger på fugtproblemer. Enten fylder vi rummer med tør luft, mens vi suger det fugtede luft ud af rummet. Hvis der derimod er skærpede krav, etablerer vi recirkulering, hvor det ventilationsanlæg aftørrer den fugtige luft internt. Begge løsninger er fremragende metoder til at affugte rum.

Uanset hvad, så dimensionerer vi alle anlæg med med tanke på udtørringstid samt det ønskede fugtniveau.

Affugter til dine behov

Vi tilbyder løsninger som kontrollerer fugtniveauet i produktionsmiljøer i hele landet. Det kan eksempelvis være i forbindelse med opgaver, hvor ingredienser suger fugt, og derved bliver uhåndterbare. Industriel affugtning er også med til at minimere risikoen for mikrobiel vækst, som kan være skadende for både produkt og medarbejdere. Vi analyserer fugtafgivende processer i din virksomhed og designer på den baggrund et ventilationssystem, der affugter og holder lokaler tørre efter dit behov. Vi har blandt andet leveret temperatur- og fugtstyrende anlæg til: 

Udtørring efter rengøring af produktionslokaler 

Vores temperatur- og fugtstyrede anlæg sikrer en effektiv udtørring af alle tænkelige produktionslokaler efter rengøring. Her kan vores udtørringsventilator tørre lokaler på under 2 timer. 

Produktionslokaler til salater, mayonnaise og lignende 

Vi har leveret skræddersyede løsninger til at opretholde det rette fugtniveau i produktionslokaler, hvor salater, mayonnaise og lignende fremstilles. 

Fremstilling af modermælkserstatning 

Vores systemer er anvendt i produktionen af modermælkserstatning for at sikre optimale forhold og kvalitet. 

Kondensfjernelse i kølerum og områder med temperaturvariation 

Vi har implementeret løsninger til at fjerne kondens i kølerum og områder, hvor kolde og varme lokaler mødes. 

Testkamre til certificering af elektriske komponenter 

Vores specialdesignede affugtningssystemer anvendes i testkamre for at sikre præcise testforhold til certificering af elektriske komponenter. 

Fugtstyring af procesluft til tørreprocesser 

Vi tilbyder avanceret fugtstyring af procesluft, der er afgørende for effektive tørreprocesser i industriel produktion. 

Udtørringsventilator i produktionslokale

Kontakt os for skræddersyede løsninger til affugtning

Har din virksomhed behov for skræddersyede løsninger til affugtning? Hos Bardram står vi klar til at hjælpe jer med at skabe det optimale indeklima i jeres produktionslokaler. Vores erfarne ingeniører og teknikere er specialiserede i at designe affugtningssystemer, der affugter præcist til dine behov og. 

For en uforpligtende samtale om jeres behov, og hvordan Bardram kan bidrage til at optimere jeres virksomheds produktionsmiljø, er du velkommen til at kontakte os. Vi er dedikerede til at levere pålidelige og effektive løsninger til industriventilation, der sikrer både kvalitet og produktivitet.

Vil du vide mere om vores ydelser?

Find alt du skal vide herunder, og læs hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed.
Ventilation
Vi anvender ventilation, så din virksomheder kan opretholde produktionsmiljøer som skaber bundlinje. Med indsigt i din virksomhed, sørger vi for at intet er overladt til tilfældighederne.
ikon_procesudsugning.png
Har du lokaler med kilder som udleder meget varme, fugt eller forurening, så er det naturligt at overveje brugen af procesudsugning. Vi anvender procesudsug til at fjerne skadelige..
ikon_rumkoeling.jpg
I alle produktionslokaler afgiver maskiner og diverse processer varme, hvilket betyder at der også er behov for køling. Vi har stor erfaring med at dimensionere kapaciteten..
ikon_affugtning.png
Fugt kan skabe store problemer i din virksomhed, og derfor er et tørt produktionsmiljø også en forudsætning for at kunne producere. Hvis der er for meget fugt betyder det...
ikon_ekstern_lyddaempning.jpg
Der er fortsat øgede forventninger til, hvor lidt virksomheder må støje i forhold til det omgivende miljø. Ofte findes eksisterende installationer på fabrikken, som støjer for meget.
ikon_ekstern_lugtbegraensning.jpg
Duften af mad kan være lækkert, men hvis den omgiver dig hele tiden på arbejdspladsen eller hjemmet, så kan det godt blive for meget. Vi hjælper med at begrænse lugtgener i..
ikon_varmegenvinding.png
Spar unødvendige udgifter ved at få tjekket din virksomheds ventilationsanlæg. Når Bardram optimerer ventilationsanlæg, går vi aldrig på kompromis med produktionsmiljøet.
Standardprodukter
Vi har selv udviklet forskellige aggregater, som blandt andet muliggør affugtning og rumkøling som kan lede til bedre arbejdsforhold og forhøjet produktionstid.